Проблема забезпечення якісної охорони майна постає майже перед усіма підприємствами. Особливо, якщо це стосується таких організацій, які мають велику кількість дорого вартісного устаткування та продукції. Склади – це як раз ті приміщення, в яких зберігається багато матеріальних цінностей, тому убезпечення їх від крадіжок та порчі – одне з головних завдань керівника. Встановлення відеоспостереження на складі – інструмент, який допоможе з успіхом вирішити це завдання. Досвідчені спеціалісти КЕДР-ЛТД встановлять систему відеоспостереження на складі в будь-якому з перелічених міст Васильківського району Київської області: Барахти, Безп’ятне, Березанщина, Борисів, Борова, Бугаївка, Васильків, В. Бугаївка, В. Мотовилівка, В. Солтанівка, Гвоздов, Глеваха, Данилівка, Деревянки, Залізне, Здорівка, Зелений Бір, Зозулі, Іванковичі, Калинівка, Кобці, Кодаки, Крушинка, Крячки, Кулібаба, Мархалівка, Митниці, Путрівка, Хлепча, Червоне.

Переваги відеоспостереження на складі

Звісно, щоб забезпечити захист майна і товарів в складському приміщенні, можна винайняти штат спеціалістів охоронної служби. Але враховуючи те, що склади можуть бути великими за площею, такий варіант економічно недоцільний. Охоронці навряд чи зможуть контролювати всі події, які відбуваються в кожному куточку складу.

Відеоспостереження на складі і його призначення

Система відеоспостереження в складських приміщеннях – це технічний комплекс, який включає комунікації та обладнання, що дозволяють стежити за всіма подіями і процесами, які відбуваються в приміщенні складу, а також контролювати дії працівників.

Статистичні дані говорять про те, що до 80% крадіжок, які відбуваються на складах, здійснюються працівниками цього складу. Саме людський фактор може призвести до значних збитків на підприємстві.

Головне призначення відеоспостереження в такому випадку:

  • запобігти розкраданню майна і цінностей,
  • в разі їх виникнення – швидко встановити винуватців.

Саме тому кожному керівнику варто задуматись про відеокамери ще перед тим, як заповнювати склад товарами.

Охоронна фірма ТОВ «КЕДР ЛТД» працює в Василькові та Васильківському районі (Глеваха, Гвоздів, Зелений Бір, Червоне, Залізне, Іванковичі та інші) та пропонує послуги з підбору та встановлення систем відеоспостереження. Спеціалісти фірми дадуть відповіді на всі запитання, допоможуть підібрати найбільш ефективне обладнання та якісно виконають роботу з встановлення устаткування.
Тому встановлення відеоспостереження має очевидні переваги. А саме:

  • контроль працівників, ефективності їх роботи та часу присутності на робочому місці;
  • безпечні умови зберігання продукції, зниження вірогідності розкрадання цінностей працівниками;
  • швидке виявлення потенційно небезпечних та надзвичайних ситуацій у приміщеннях та на території складу;
  • можливість перегляду відео в зручний час та використання його як доказів.

Як показує практика, встановлення системи відеоспостереження окупається впродовж кількох перших місяців, при цьому ефективність її роботи дозволяє говорити про майже стовідсотковий захист від розкрадання.

Як вибрати систему відеоспостереження для складу

Щоб підібрати найбільш ефективну систему відео нагляду за складським комплексом, потрібно врахувати деякі параметри:

  • площа та тип складських приміщень та прилеглої території;
  • режим, за яким працює склад;
  • розташування устаткування та стелажів в приміщеннях;
  • тип продукції, яка зберігається на складі.

Для кожного складу такі показники індивідуальні, тому і систему відеоспостереження потрібно підбирати окремо.

Монтаж камер, здійснений досвідченими фахівцями, є запорукою якісної роботи системи спостереження в цілому. Адже спеціалісти після вивчення об’єкту:

  • підберуть оптимальну кількість камер та їх тип, щоб не довелось переплачувати за зайве обладнання;
  • розмістять камери саме в тих місцях, в яких їх робота буде максимально корисною;
  • уникнуть утворення «мертвих зон»;
  • раціонально розмістять камери як в середині складських приміщень, так і по периметру території, а також на розвантажувальних майданчиках.

Відповідальний підхід керівника до обрання системи відео нагляду допоможе складу працювати більш ефективно та значно зменшити збитки від розкрадання майна.